STEM-wetenschappen
Voor wie?
Leerlingen die voor de optie STEM-wetenschappen kiezen zijn gebeten door wetenschap, techniek, wiskunde, programmeren en probleemoplossend denken. Het zijn bollebozen met een brede algemene interesse die graag studeren en graag op onderzoek gaan. Ze zijn creatief en zijn gefascineerd door techniek en technologie. Het zijn echte doorzetters met zin voor orde en nauwkeurigheid.
Wat?
STEM staat voor science, technology, engineering en mathematics en verwijst naar wetenschap, technologie, techniek en wiskunde. In de 4 lestijden per week worden bovenstaande vakken geïntegreerd aangebracht. Er wordt bij elk thema gestart met een onderzoeksvraag. De 4 STEM-lestijden worden verder regelmatig gekoppeld aan de 2 lesuren techniek. Daar worden verschillende aangebrachte zaken in de praktijk omgetoverd. Op deze momenten zijn de leerlingen dus 6 uur per week bezig met de verschillende STEM-leerinhouden.
In dit keuzepakket:
- leren de leerlingen via onderzoeksthema’s zien hoe wiskunde en wetenschap toegepast worden in een technische en hoogtechnologische context
- leren ze programmeren, zelf ontwerpen en door middel van experimenten probleemoplossend denken
- ontwikkelen de leerlingen zin voor nauwkeurigheid, grondigheid en doorzettingsvermogen
De volgende thema’s komen onder andere in de 1e graad aan bod: lucht- en ruimtevaart, recyclage, veiligheid, drones, cosmetica, sporenonderzoek, computergestuurde robotten …