Excursies en activiteiten

We organiseren in het kader van de lessen en leerplandoelen bij ons op school heel wat excursies en activiteiten. Onze leerlingen kunnen deelnemen aan diverse olympiades (STEM, Frans, wiskunde). Ze bezoeken de bibliotheek van Zedelgem en maken kennis met een jeugdauteur. We doen tal van acties tegen het pesten en we laten de leerlingen proeven van verschillende toneelvoorstellingen. Hieronder vinden jullie een aantal voorbeelden uit ons aanbod. Via het menu "Media" kan je heel wat foto's van onze activiteiten bekijken!

Ontmoetingsdag eerste jaar

Op de eerste schooldag geven de leerkrachten nog geen les. Aan de hand van spelletjes en een fotozoektocht met de iPad leren de nieuwe leerlingen de medeleerlingen, hun klassenleraar en het schoolgebouw beter kennen.

Ontmoetingsdag 1e jaar

Klassieke dag

Elk jaar trekken we er met de leerlingen Latijn van de eerste graad op uit om de Romeinse wereld te beleven. Afwisselend trekken we het ene jaar naar het Provinciaal Archeologisch Museum in Velzeke, het andere jaar organiseren we met de vakgroep klassieke talen een heuse klassieke dag. In Velzeke maken we kennis met het leven van de Gallo-Romeinen in onze streken en krijgen de leerlingen de kans om zich aan te kleden als een Galliër of Romein. Op de klassieke dag komen de leerlingen al doende met verschillende aspecten van de Romeinse wereld in aanraking: Romeins eten, het leger, Romeinse spelletjes ...

Klassieke dag

Bezoek verbrandingsoven

In de optie STEM-wetenschappen werken de leerlingen onder andere rond het thema "recyclage". Ze leren er hun afval juist sorteren. Hoe dit afval daarna verwerkt wordt, zien ze in de verbrandingsoven. Ze volgen er het verbrandingsproces van het begin tot het einde.

Verbrandingsoven

Bezoek Oxfam

Elk jaar starten de leerlingen van de keuzeoptie Economie en Organisatie een winkeltje op. Hierin verkopen ze eerlijke producten van de Oxfam Wereldwinkel aan hun medeleerlingen. Om hun assortiment samen te stellen en hun producten beter te leren kennen, gaan de leerlingen Economie in het eerste jaar op bezoek in de plaatselijke Wereldwinkel.

Bezoek Oxfam

Biotoopstudie

Elke jaar trekken we in het kader van de lessen natuurwetenschappen naar Merkemveld voor een bosexcursie. De leerlingen doen er met speciale meetapparatuur metingen in het water en in de bodem. Ze onderzoeken er ook de verschillende biotopen voor planten en dieren.

Biotoopstudie