Sportactiviteiten

Sport tijdens de schooluren

De leerlingen krijgen in het lessenpakket wekelijks 2 uren lichamelijke opvoeding. Daarnaast kunnen ze op de andere lesdagen ook naar hartenlust spelen en sporten. De school beschikt immers over een vernieuwde sportzaal met gloednieuwe sporttoestellen en sportinfrastructuur. De beweegvriendelijke speelplaats geeft de mogelijkheid om te basketten, te voetballen en te badmintonnen. Daarnaast geven onze klimwand, onze fitnesstoestellen, onze pingpongtafel, onze voetbaltafel, ons grote grasveld en heel wat groen nog een extra dimensie aan onze ruime speelplaats. De leerlingen van het tweede jaar gaan naast de gewone lessen L.O. regelmatig zwemmen in het zwembad van Zedelgem.

Sportzaal

Sportdagen

De eerstejaars trekken in het 3e trimester naar Mons voor een driedaags project met een geïntegreerde sportdagDe leerlingen van het tweede jaar daarentegen krijgen heel wat sportieve activiteiten aangeboden tijdens hun driedaags project in Mesen.

Sportdag

Naschoolse sportactiviteiten

Doelbewust trekt het schoolsportteam van Spes Nostra de kaart van de recreatieve sportbeoefening. Soms staan op woensdagnamiddag dan ook leuke activiteiten en initiaties op het programma zoals mountainbike, tennis, schaatsen, squash, badminton, volleybal, bowling, een basketbal- of minivoetbaltornooi ...

Daarnaast neemt Spes Nostra ook soms deel aan een aantal door SVS georganiseerde competities: voetbal en minivoetbal (ook voor meisjes), maar eventueel ook volleybal en basketbal. Ook het Zedelgems loopcriterium staat regelmatig op de sportkalender!

Naschoolse sport