bij ons zit je goed

Projecten

Project Malmedy 1e jaar:

Met al onze eerstejaars trekken we naar Malmedy voor een winterse driedaagse. We starten eerst met een bezoek aan Aubechies. We overnachten er in een comfortabele jeugdherberg. Op onze agenda staat onder andere een trektocht langs de Warche, een stadszoektocht, een partijtje bowling, een dansavond, een leuke Spesquiz en een bezoek aan het kasteel van Reinhardstein.

 

Project Enghien 1e en 2e jaar:

Al meer dan 10 jaar organiseren we een leerlingenuitwisseling met het Collège Saint-Augustin uit Enghien (Edingen, Wallonië). Vanaf het begin van het schooljaar krijgen de Zedelgemse eerstejaars, die kozen voor “basis + verdieping”, een Waalse correspondent toegewezen met wie een intense briefwisseling in beide landstalen wordt opgezet. In de maand januari komen de Waalse vrienden voor drie dagen bij ons op bezoek. Daarbij overnachten ze in gastgezinnen. Op het programma staan: Vlaamse volksspellen, schaatsen, een sneukeltocht door Brugge, leuke workshops in en om Zedelgem en een minivoetbal-wedstrijd tussen Vlaanderen en Wallonië. De driedaagse wordt afgerond met een gesmaakte apotheose in de Groene Meersen. In het voorjaar van het tweede jaar brengen onze Zedelgemse leerlingen een tegenbezoek aan hun correspondent in Enghien. 

Project Vredesdagen 1e jaar & Westhoek 2e jaar:

Voor de eerstejaars die kozen voor “basis” organiseren we drie vredesdagen. We bezoeken onder andere Vloethemveld en een vluchtelingenkamp in de buurt. We spelen een vluchtelingenspel en eten aan de “scheve tafel”. In het tweede jaar werken we verder in het kader van “oorlog en vrede” en trekken rond mei naar de Westhoek voor een meerdaagse uitstap. We bezoeken tal van monumenten die ons herinneren aan de gruwelheden van de Grote Oorlog: Tyne Cot Cemetry, het Flanders Fields Museum, de Menenpoort ... We maken er ook The Last Post mee. We overnachten in Westouter, aan de voet van de Rodeberg. Verder staan sportieve uitdagingen, een quadtocht, een touwenparcours, paintball en een wandeling door Ieper op het menu. We sluiten het geheel af met een gezellige barbecue.