bij ons zit je goed

Sportactiviteiten

Elk jaar opnieuw wordt Spes Nostra door Bloso en de Stichting Vlaamse Schoolsport gelauwerd voor zijn schoolsportwerking. Het Spes Nostra Schoolsportteam organiseert dan ook tal van activiteiten! Het motto is daarbij steeds: zoveel mogelijk sport voor zoveel mogelijk mensen! Bekijk dus zeker ook de kalender om de data van onze sportactiviteiten te weten te komen.

Zwemmen:
De leerlingen van het tweede jaar gaan naast de lessen L.O. om de twee weken zwemmen. We verplaatsen ons hiervoor steeds met de fiets naar het zwembad van de Groene Meersen.

Competitiesport:
Spes Nostra neemt deel aan een aantal door SVS georganiseerde competities: voetbal en minivoetbal (ook voor meisjes), maar eventueel ook volleybal, zwem- en atletiekestafettes en basketbal. Ook het Brugs loopcriterium staat telkens weer op de sportkalender! Het is natuurlijk niet eenvoudig voor een middenschool om hoge ogen te gooien in die competities en juist daarom zijn wij toch heel fier op de prachtprestaties van de voorbije jaren: zo schopte onze jongensvoetbalploeg het al vaak heel ver in de scholencompetitie en in de kardinaalsbeker, onze meisjes (mini)voetballers werden zowaar al een paar keer Vlaams kampioen!

Recreatie en sportplezier:
In tegenstelling tot veel andere scholen, waar alles vaak rond competitie en het daaraan verbonden prestige draait, trekt het Schoolsportteam van Spes resoluut de kar van de recreatieve sportbeoefening. Heel vaak staan op woensdagmiddag dan ook 'leuke' activiteiten en initiaties op het programma zoals mountainbike, fitness, spinning, streetdance, schaatsen, squash, badminton, bowling, een basketbal- of minivoetbaltornooi ... De vele foto's zijn steeds te vinden op de website.

Middagactiviteiten:
Ook op doordeweekse lesdagen kunnen de leerlingen naar hartelust spelen en sporten. De school beschikt immers over een goed uitgeruste sportzaal, een basket- en minivoetbalterrein en een voetbalveld. De leraars L.O. organiseren tijdens de middagpauze op regelmatige basis interklassencompetities.

Sportdagen:
Sinds vele jaren krijgen alle leerlingen in Spes Nostra ook één of meerdere sportdagen voorgeschoteld. Het is de manier om eens alle leerlingen in beweging te krijgen ... De eerstejaars trekken in juni telkens weer naar Kluisbergen in de Vlaamse Ardennen, waar het Schoolsportteam een gevarieerde sportdag in elkaar bokst. De leerlingen kunnen er o.a. proeven van mountainbiken, een bosspel, beachvolley, moderne dansvormen en zwemmen. Maar ook tijdens onze meerdaagse uitstappen wordt er gesport. De leerlingen kunnen er proeven van buitengewone "outdoor"-activiteiten als een avontuurlijke trekking, langlaufen, skiën, snowboarden, high ropes ... Bovendien slaagt het schoolsportteam er wonderwel in om die uitstappen heel betaalbaar te houden door de organisatie ervan zelf in handen te nemen en door te werken met onbezoldigde vrijwilligers!

Spes-ski:
Uit de toffe samenwerking met ouders en oud-leerlingen groeide het idee om samen een skitrip te maken. In Oostenrijks Tirol (Wildschönau) vonden ze een geschikt skigebied en in de krokusvakantie trekken de "Skivrienden uit Zedelgem" telkens weer naar de sneeuw voor een onvergetelijke ski- en snowboardvakantie. De volledige organisatie van de Spes-ski ligt in handen van Dhr. Geert Benoot.