bij ons zit je goed

Sportactiviteiten

Regelmatig wordt Spes Nostra door Bloso en de Stichting Vlaamse Schoolsport gelauwerd voor zijn schoolsportwerking. Het Spes Nostra Schoolsportteam organiseert dan ook tal van activiteiten! Het motto is daarbij steeds: zoveel mogelijk sport voor zoveel mogelijk mensen! Bekijk dus zeker ook de kalender om de data van onze sportactiviteiten te weten te komen.

Zwemmen:
De leerlingen van het tweede jaar gaan naast de lessen L.O. om de twee weken zwemmen. We verplaatsen ons hiervoor steeds met de fiets naar het zwembad van de Groene Meersen.

Competitiesport:
Soms neemt Spes Nostra ook soms deel aan een aantal door SVS georganiseerde competities: voetbal en minivoetbal (ook voor meisjes), maar eventueel ook volleybal en basketbal. Ook het Zedelgems loopcriterium staat regelmatig op de sportkalender!

 

Recreatie en sportplezier:
In tegenstelling tot veel andere scholen trekt het Schoolsportteam van Spes resoluut de kar van de recreatieve sportbeoefening. Heel vaak staan op woensdagmiddag dan ook 'leuke' activiteiten en initiaties op het programma zoals mountainbike, fitness, spinning, streetdance, schaatsen, squash, badminton, bowling, een basketbal- of minivoetbaltornooi ... De vele foto's zijn steeds te vinden op de website.

Middagactiviteiten:
Ook op gewone lesdagen kunnen de leerlingen naar hartenlust spelen en sporten. De school beschikt immers over een vernieuwde sportzaal en een beweegvriendelijke speelplaats met mogelijkheid om te basketten, voetballen en te badmintonnen. Daarnaast geven onze klimwand, onze fitnesstoestellen, onze pingpongtafel, onze voetbaltafel, ons grote grasveld en heel wat groen nog een extra dimensie aan onze ruime speelplaats.

Sportdagen:
Sinds vele jaren krijgen alle leerlingen in Spes Nostra ook één of meerdere sportdagen voorgeschoteld. Het is de manier om eens alle leerlingen in beweging te krijgen ... De eerstejaars trekken in juni telkens weer naar het Klein Strand in Jabbeke, waar het Schoolsportteam een spetterende sportdag in elkaar bokst. De leerlingen kunnen er o.a. proeven van mountainbiken, een strandspel, waterspelletjes, dans en zwemmen. Maar ook tijdens onze meerdaagse uitstappen wordt er gesport. Bovendien slaagt het schoolsportteam er wonderwel in om die uitstappen heel betaalbaar te houden door de organisatie ervan zelf in handen te nemen en door te werken met vrijwilligers!

Spes-ski:
Uit de toffe samenwerking met ouders en oud-leerlingen groeide het idee om samen een skitrip te maken. In Oostenrijks Tirol (Wildschönau) vonden ze een geschikt skigebied en in de krokusvakantie trekken de "Skivrienden uit Zedelgem" telkens weer naar de sneeuw voor een onvergetelijke ski- en snowboardvakantie. De volledige organisatie en eindverantwoordelijkheid van de Spes-ski ligt in handen van Dhr. Geert Benoot.